OM OS

Om  Fotografværkstedet

 

slider110
Årets Pressefoto 1998/99 – Session i Danmark. @ Lars Bertelsen

Fotografværkstedet er en fotoskole med base i København for professionelle historiefortællere. Skolen arrangerer fotokurser for professionelle fotografer, journalister og kommunikatører med ambitioner om fotografisk udvikling. Skolens ambition er at omsætte viden til reelle kompetancer, der i kursisternes daglige arbejdsliv kan resultere i øget kvalitet, bedre visualisering, bedre historiefortælling  – bedre billeder.

Fotografi er et selvstændigt sprog. Kun igennem en grundlæggende fortåelse af sproget – de fotografiske virkemidler og lovmæssigheder – vil kursisterne lære at mestre det fotografiske sprog. Fotografværkstedet formidler denne viden på professionelt niveau.

Fotografværkstedet udbyder fotografiske kurser i Danmark og udlandet – portrætter og reportagefotografi – kort sagt: Billeder af mennesker og verdenen, vi lever i. Kurserne spænder fra basal teknik og billedbehandling til fotografisk indhold på professionelt niveau.

Fotografværkstedet har fokus på indhold – historier – og processer i udviklingen af historier. Teknik, computere og kameraudstyr er værktøjer, vi bruger for at nå et indholdsmæssigt mål.  Teknikken og udstyret må aldrig blive et mål i sig selv.

Fotografværkstedets kurser indeholder:
– fotografisk indput i plenum (foredrag)
– hands on – kursisterne har selv hænderne langt nede i fotograferingen
– learning by doing – error and correction
– selvstændig arbejdsmetode – kursister arbejder på egen hånd
– gruppeevaluering
– personlige portfolio-reviews
– teambuilding – f.eks. gennem madlavning og gruppeevaluering
– indblik i andre kulturer

Fotografværkstedet er grundlagt i 2013 af fotograf og fotojournalist, ekstern lektor, censor og musiker Lars Bertelsen og teolog, musiker, vinimportør, forfatter og rejseleder Søren Voigt Juhl.