Fotokursus på Færøerne

Vulkanøerne i Nordatlanten – fotokursus på Færøerne

Tag med til de vindblæste og ofte tågede øer i Nordatlanten – kendt for fuglefjelde, får, fisk, grindehvaler og ikke mindst venlige mennesker formet af nærheden til havet og den betagende og barske natur: Færøerne!

På dette kursus stikker vi næsen i de lokale byer, landskaber og ansigter – mennesker og steder, der vil inspirere og begejstre dig i dit fotografiske arbejde. Vi skal møde og fotografere naturen og menneskene, som mere end de fleste andre steder i Rigsfællesskabet er formet af naturens  barske og insisterende tilstedeværelse. Lyset, menneskene, landskabet og stemningen er lige for næsen af dig og venter bare på at blive skudt. På kurset har du kameraet i hænderne næsten hele tiden – vi skal fotografere rigtig meget! 

Dette kursus henvender sig til både fotograf, fotograferende journalister og kommunikatører. Der vil være differentieret undervisning parret med foredrag og oplæg samt teambuilding i plenum.

På kurset vil du skulle skabe dit eget fotoprojekt med elementer af både reportage- og portætfotografi. Dit projekt vil blive genstand for evaluering i plenum sammen med dine medkursister.

Vi har særligt fokus på:
– Fotografiets fire grundstoffer: Lyset, øjeblikket, formen og historien
– Det personlige formsprog
– Centrale skikkelser i fotografiets historie
– Plenum gennemgang
– Networking
– Inspiration
– Learning by doing
– Den fotografiske metode
– Teambuilding

Du lærer (afhængigt af dit niveau)
– Om digitalkameraets opbygning og indstillinger
– At fotografere på kameraets manuelle indstillinger
– At kontrollere ISO, lukkertid og blænde
– At arbejde med eksisterende lys
– Om reportage-fotografiets historie og form-mæssighed
– At gå tættere på som fotograf
– At arbejde aktivt med de fire fotografiske grundstoffer: Øjeblikket, lyset, formen og historien
– At udvælge og redigere din færdige fotografiske historie
– At formulere en visuel fortælling

Om Færøerne
Færøerne – eller Føroyar på færøsk – er en gruppe vulkanske øer a i den nordlige del af Atlanterhavet mellem Storbritannien, Island og Norge. På 17 af de talt 18 øer bor lidt over 50 tusinde færinger, som ernærer sig hovedsagligt ved fiskeri og opdræt af laks. Fårene, som Færøerne er kendt for, har i dag kun lille betydning som erhverv, omend de stadigvæk har stor kulturel og social betydning. Fangst af flokke af grindehvaler, hvor selve slagtningen sker på særlig godkendte strande ved fjorde eller vige på øerne, som er særlig velegnede, er en særlig færøsk specialitet, men møder megen modstand fra hvalaktivister fra andre lande.
Den første bosættelse på øerne fandt sted, da irske munke omkring år 625 slog sig ned og levede som eneboere på øerne. De gav sandsynligvis øerne deres navn. Øernes egentlige befolkning stammer fra en blanding af keltiske og norske bosættere. De norske bosættere slog sig ned på øerne i tiden efter år 850, som kaldes landnamtiden.
Færingerne taler færøsk, et sprog der er nært beslægtet med islandsk. Foruden færøsk er dansk også officielt sprog, men det bruges ikke af færingerne som dagligt talesprog. Færøerne er en delvis selvstyrende del af Rigsfællesskabet. Færøerne ligger midt i Golf-strømmen, som sikrer øerne et mildt og ofte skyet og tåget klima.

Læs om Færøerne HER 
Se Fotografværkstedets kurser hos Mediernes Efteruddannelse HER

LÆS MERE

Pris: 22.500 D.kr. eks. moms.
Indkvartering: Internat
Hvornår: 11. – 15. oktober 2021
Hvor: Færøerne

Kurset udbydes i samarbejde med Mediernes Efteruddannelse