På kurset stikker vi næsen i landskaber og ansigter – mennesker og steder, der vil inspirere og begejstre dig i dit fotografiske arbejde. Fokus for dette kursus er den islandske natur og den islandske folkesjæls relation til naturen. Vi dykker ned i og udforsker naturfotografiet gennem oplæg og øvelser i den islandske natur. Og vi kigger nærmere på reportage- og portrætfotografiet, når vi skal vi opleve fejringen af Islands Nationaldag den 17. juni 2022, hvor islændingene fejrer dagen for Islands uafhængighed med et væld af farverige ceremonier efterfulgt af optog, hornorkestre og islandske heste, gadeteater, shows og udendørs dans i midnatssolen. På kurset har du kameraet i hænderne næsten hele tiden – vi skal fotografere rigtig meget!
Dette kursus henvender sig til både fotografer, fotograferende journalister og kommunikatører. Der vil på kurset være differentieret undervisning parret med oplæg og foredrag samt teambuilding i plenum.
Alle kursister skal arbejde med en sammenhængende billedfortælling om Island – en “Islandsk Fortælling” – som vil blive genstand for en grundig evaluering i plenum med deltagelse af alle kursister
Vi har særligt fokus på
– Fotografiets fire grundstoffer: Lyset, øjeblikket, formen og historien
– Det personlige formsprog
– Centrale skikkelser i fotografiets historie
– Plenum gennemgang
– Networking
– Inspiration
– Learning by doing
– Den fotografiske metode
– Teambuilding
– Læring, der skaber umiddelbar forandring
Du lærer (afhængigt af dit niveau)
– Om digitalkameraets opbygning og indstillinger
– At fotografere på kameraets manuelle indstillinger
– At kontrollere ISO, lukkertid og blænde
– At arbejde med eksisterende lys
– Om reportage-fotografiets historie og form-mæssighed
– At gå tættere på som fotograf
– At arbejde aktivt med de fire fotografiske grundstoffer: Øjeblikket, lyset, formen og historien
– At udvælge og redigere din færdige fotografiske historie
– At formulere en visuel fortælling
Om Island
Island blev først koloniseret i omkring 930 e.Kr. af norske vikinger, som sejlede dertil og fandt ubeboet isoleret land. Landet blev med stor sandsynlighed opdaget endnu tidligere af søfarende keltiske munke, men nordmændene krævede retten til landet og bosatte sig.
Island var uafhængig indtil 1262, hvor det blev en del af Norge. I slutningen af 1400-tallet blev Island og Norge en del af Danmark under Kalmarunionen. Klimaet var hårdt og koldt i 1800-tallet, og mange islændinge emigrerede til USA og Canada.
En islandsk selvstændighedsbevægelse voksede gradvist, og i 1870 fik landet sin egen grundlov. Først i 1918 blev landet selvstændigt. Under Anden Verdenskrig tog USA militær kontrol over Island, eftersom Danmark var blevet besat af tyskerne. Øen blev først uafhængigt igen i 1944. Landet havde dog ikke eget forsvar, og indgik en aftale med USA, som påtog sig ansvaret for et forsvar, til gengæld for udstationering af tropper og brug af luftbasen i landet.
I dag bebos Island af 350 tusinde mennesker, heraf 126 tusinde i hovedstaden Reykjavik. Island er med sine 103 tusinde kvadratkilometer således Europas tyndest befolkede land. En tiendedel af øen er dækket af gletsjere. Derudover har landet hundredvis af varme kilder og gejsere. I midten af landet er bjerge og gletsjere, mens kysten er fladere og har dybe fjorde. I gennemsnit har Island vulkanudbrud hvert femte år.
Island er en republik med en præsident som øverste leder. Landet har en parlamentarisk regering baseret på demokrati og flerpartivalg. Det er statsministeren, der er leder af regeringen og som udnævner regeringen. Det islandske parlament kaldes Altinget og består af 63 personer. Altinget går tilbage til år 930. Island har en lang socialdemokratisk tradition til fælles med de andre skandinaviske lande. Landet har et veludviklet velfærdssystem med gratis uddannelse, et godt sundhedsvæsen og en god velfærd og socialsikring.
Finanskrisen i 2008 fik store konsekvenser for mange islændinge, og mange har mistet tilliden til politikerne. Selv om Island har været i forhandlinger med EU, er planerne om EU-medlemskab foreløbigt lagt på is.
Det officielle sprog er islandsk, og mange forstår og taler engelsk.
Kursussted: Island
Startdato for kurset: 15/6-2022
Antal kursusdage: 5 (Internat)
Målgruppe: Professionelle fotografer, fotograferende journalister
Kursusledere: Lars Bertelsen og Søren Voigt Juhl
Antal deltagere: 12 – kurset gennemføres ved minimum 7 deltagere
Pris: 23.500 kr. + moms. Prisen dækker kursusafgift, undervisning, overnatning på enkeltværelse med morgenmad. Flybillet er ikke inkluderet i prisen.
Læs om Island HER
Se Fotografværkstedets kurser hos Mediernes Efteruddannelse HER
Pris: 23.500 D.kr. eks. moms.
Indkvartering: Internat
Hvornår: 15. – 19. juni 2022
Hvor: Island
Kurset udbydes i samarbejde med Mediernes Efteruddannelse