Reportagefotografi i Barcelona og Perpignan


FESTA MAJOR DEL POBLENOU, Barcelona

Fest og fotografi!

Optog, fyrværkeri, musik og udklædte til kæmpe fest i Barcelona-bydelen Poblenous gader. Den perfekte ramme for dokumentarfotografi, og du er fotografen! Men først: Fotoudstillinger, billeder overalt i rammerne af verdens største dokumentarfoto-festival Visa pour l’Image i Sydfranske Perpignan. Du er omgivet af fotografi i verdensklasse, fotografi der inspirerer og danner baggrund for gode diskussioner om fotografi!

Dette fotokursus kombinerer dit eget reportageprojekt i Barcelona med inspiration fra den store, internationale festival i dokumentarfotografi i Perpignan, Visa pour l’Image. Fem døgns intenst møde med eget og andres fotografi for både fotografer og fotograferende journalister, et kursus der klæder dig på til at arbejde med visuelle fortællinger på nye og overraskende måder, når du kommer hjem.

Vi begynder i Perpignan, hvor Visa pour l’Image løber af stablen fra 31. august til medio september. På en lang række locations i Perpignans gamle bydel vises udstillinger af dokumentarfotografer fra hele verden. Vi ser udstillingerne og evaluerer det, vi ser undervejs, får oplæg om dokumentarfotografiets DNA og drøfter, hvorledes vi kan omsætte elementer fra verdens bedste billeder til vor egen virkelighed på danske medier.

I Barcelona træner vi vort eget dokumentarfotografi under den store gadefest i bydelen Poblenou, som har stor åbningsweekend fra d. 11 september om aftenen. Poblenou er et kvarter, hvor lokale spaniere bor og arbejder til daglig, men som forvandles til en 10 dages gadefest med pladser, gader og gyder pakket med mennesker. Der er snesevis af optog og optrædener, parader med ’Correfocs’ – løb med levende ild, ’Gegants’ kæmpedukker af papmache, ’Sardanas’ – folkedans, mennesketårne, streetfood, kunsthåndværk, familier, børn og hunde: Motiverne står i kø lige foran dig. Du kommer til at skyde masser af billeder morgen, middag og aften.

Kurset er tilrettelagt med differentieret undervisning og er for både fotograferende journalister (begyndere, fortsættere, eksperter) og professionelle fotografer.

LÆS MERE

Pris: 22.500 D.kr. eks. moms.
Indkvartering: Internat
Hvornår: 10. til 15. september 2020
Hvor: Barcelona og Perpignan

Kurset udbydes i samarbejde med Mediernes Efteruddannelse