Andre om os

Hvad andre siger om Fotografværkstedet

Kursist om Fotografværkstedets kursus hos Jysk Fynske Medier i foråret 2019:

I foråret 2019 afholdt Fotografværkstedet et internt efteruddannelseskursus for journalister hos Jysk Fynske Medier på Brandbjerg Højskole nord for Vejle samt i Odense. Journalist Nanna Lørup Buch deltog i kurset, der varede i fem dage.
Nanna arbejdede målrettet, koncentreret og hårdt for at lære indholdet af fotografens værktøjskasse at kende – værktøjer hun bragte i spil, da hun på kurset fotograferede Skole OL til Midtfyns Posten, hvor hun til dagligt både skriver og fotograferer.

@ Nanna Lørup Buch

Nanna skrev efterfølgende om kurset og underviserne:
– Jeg er meget imponeret over de to undervisere. De var fagligt dygtige og inspirerende, og så var de rigtig gode til at lære fra sig, med en fantastisk god balance mellem teori og praksis.
– Jeg er ovenud lykkelig for, at jeg har været med på det fem-dages fotokursus her i foråret. Ikke nok med, at jeg er gået fra auto til manual, så har jeg heller ikke det mindste sved på panden over at være det, når jeg er ude på opgaver her efter kurset – det er virkelig dejligt at være så godt hjemme bag kameraet, at det ikke er noget, der gør mig nervøs længere.
– Mange tak, for et super godt kursus!

Kursister om Fotografværkstedets tur til Sydfrankrig:

I forsommeren 2018 rejste Fotografværkstedets til Vingården Domaine Du Viala med en gruppe af journalister på kurset Fotograferende Journalister i Sydfrankrig.

Kursisterne skulle på kurset fotografere et menneske eller en virksomhed fra lokalmiljøet i nærheden af vingården. Mette Grith Sørensen fra Dagbladet Holstebro tilbragte tiden i den lokale købmandshandel i den nærliggende landsby Paraza.

© Mette Grith Sørensen

Mette skrev efter kursets afslutning, at kurset var
– et af de bedste kurser, jeg har været på (og jeg har dæleme været på mange) med stort arbejdsmæssigt udbytte og en fin balance mellem fagligt indhold og plads til det sociale. Kurset ligger afgjort på min personlige Top3!

Journalist Jakob Albrecht fra fagbladet Journalisten fotograferede på kurset de handlende på det lokale marked i en nærliggende by Lezignan-Corbieres.

© Jacob Albrecht

Jakob skrev efterfølgende til kursuslederne om kurset:
– Søren Voigt Juhl og Lars Bertelsen er gode til at skabe trygge rammer, hvor man tør kaste sig ud på de vilde våger og fotografere fremmede mennesker, selv om man – som jeg – ikke taler fransk. Der var en grundig introduktion til billedforståelse, kamerateknik og en fornem løbende evaluering af vores billeder

Kursister om Fotografværkstedets rejse til Lourdes:

Fotografværkstedet tog et hold professionelle fotografer med til den franske, katolske pilgrimsby Lourdes for foden af Pyrenæerne i foråret 2015 på reportageworkshop.
Med på kurset var fotografen Claus Bjørn Larsen, der skød dette mesterstykke:

© Claus Bjørn Larsen

Her er et lille udvalg af kursisternes kommentarer:

– Kursus-udbyderne var meget engagerede og var til rådighed for kursisterne fra 7 til 24 hver dag

– Jeg synes, det var spændende og eksotisk for en hedning som mig. Søren er godt inde i stoffet og formidler på en let og forståelig måde. Desuden er det nemt at få svar, når men spørger ind

– Den daglige gennemgang gav et spændende indblik i, hvordan ‘de andre’ arbejder. Meget inspirerende. Der blev eksperimenteret, og hver og én tog billeder, jeg gerne ville have taget

– Jeg vil bestemt anbefale jeres kurser: I kæmper for det og lever jer ind i undervisningen

Ulrik Pedersen, fotochef på Jyske Vestkysten, om avisens fotograf Jacob Schultz og Fotografværkstedet:

Fotografværkstedet blev efter skolens tur til Lourdes i foråret 2015 en del af Jydske Vestkystens daglige, interne efterkritik, der bliver brugt som rettesnor for avisens visuelle udtryk. Avisens fotochef Ulrik Pedersen er afsender af efterkritikken, der dén dag havde avisens fotograf Jacob Schultz som omdrejningspunkt. Jacob deltog i turen til Lourdes.

Ulrik skrev i en mail til Fotografværkstedet:
Jeg kan se, I har påvirket Jacob positivt. Det er rigtig fedt at opleve en fotograf  komme tilbage fra efteruddannelse med fornyet energi og mod, det har I formået. Dejligt!

Og her et uddrag af Ulriks efterkritik:

© Jacob Schultz

–  Når jeg hver dag kigger ni udgaver igennem og ser den enkelte fotografs arbejde, er det ret nemt at blive opmærksom på udviklingen hos hver enkelt. Jacob var på efteruddannelse i Lourdes med Fotografværkstedet, og det er der altså kommet en ret vild fotograf ud af. En Jacob, som tør noget mere med sit fotografi, en modig og legene fotograf. – Ulrik Pedersen, Jyske Vestkysten

Kursister om Fotografværkstedets kursus Fotograferende Journalister

Fotografværkstedet gennemførte kurset Fotograferende Journalister, efterår 2015 på Slagelse Kloster. Her er et lille udvalg af deltagernes kommentarer:

– Inspirerende kursus, der gav lyst til at fotografere endnu mere. Underviserne var super, og jeg deltager gerne en anden gang om muligt

– Omgangsformen og fornemmelsen af, at det var ok at stille spørgsmål til alt som nybegynder (var det bedste, red). Det var et miljø og nogle dage, hvor jeg fik lyst til og formåede at LÆRE om fotografi, og hvordan jeg kan bruge det. Søren og Lars’ afslappede personligheder og pædagogiske tilgang bærer en stor del af forklaringen

– Underviserne formåede at gøre (indviklet) teori om spejlreflekskameraer håndgribeligt for mig som udenforstående. Stor tålmodighed, tak for det

– Meget tålmodige undervisere, som udviste forståelse for mere eller mindre dumme/relevante spørgsmål

– Blandingen af praktiske øvelser og analyse efter analyse af de billeder, holdet indleverede, var super god, og efter kort tid sad nogle af underviserens pointer i hovedet, når man tog billeder