FOTOSKOLEN

Om Fotografværkstedet

Fotografværkstedet er en fotoskole for professionelle historiefortællere. Skolen arrangerer fotokurser i Danmark og udlandet for professionelle fotografer, journalister og kommunikatører med ambitioner om fotografisk udvikling. Skolens ambition er at omsætte viden til reelle kompetencer, der i kursisternes daglige arbejdsliv kan resultere i øget kvalitet, bedre visualisering, bedre historiefortælling  – kort sagt: Bedre billeder.

Fotografi er et selvstændigt sprog. Kun igennem en grundlæggende fortåelse af sproget – de fotografiske virkemidler og lovmæssigheder – vil du (vores kursister) lære at mestre det fotografiske sprog. Fotografværkstedet formidler viden om fotografi på professionelt niveau. Fotografværkstedet udbyder fotografiske kurser i Danmark og udlandet – portrætter og reportagefotografi – kort sagt: Billeder af mennesker og den verden, vi lever i. Kurserne spænder fra basal teknik og billedbehandling til fotografisk indhold på professionelt niveau. Fotografværkstedet har fokus på indhold – historier – og processer i udviklingen af historier. Teknik, computere og kameraudstyr er værktøjer, vi bruger for at nå et indholdsmæssigt mål.  Teknikken og udstyret må aldrig blive et mål i sig selv.

Kultur og mødet med andre kulturer er centralt i Fotografværkstedets kurser i udlandet. Igennem mødet med mennesker fra andre kulturer, igennem fascinationen af det fremmede og det anderledes skærpes sanserne – ikke mindst synet – og læringen bliver langt mere intens og effektiv. Fotografværkstedet formidler på professionelt niveau ikke bare fotografisk viden men også viden om de kulturer, vi besøger på vores kurser.

Fotografværkstedet er grundlagt i 2013 af fotograf og fotojournalist, underviser og musiker Lars Bertelsen og teolog, musiker, vinimportør, forfatter og rejseleder Søren Voigt Juhl.

MENNESKET
I BILLEDET

Fotografværkstedet udbyder fotografiske kurser i Danmark og udlandet – portrætter og reportagefotografi – kort sagt: Billeder af mennesker og den verden, vi lever i.

Kultur og mødet med andre kulturer er centralt i Fotografværkstedets kurser i udlandet. Igennem mødet med mennesker fra andre kulturer, igennem fascinationen af det fremmede og det anderledes skærpes sanserne – ikke mindst synet – og læringen bliver langt mere intens og effektiv.